Under Whisky Meet i Bergen blir det Norges-lansering av godsaker fra Smögen Whisky. Du finner mer info om Smögen her.
Silvano S. Samaroli startet opp som den første uavhengige tapperen av skotsk whisky i 1968. Han og hans medarbeidere har funnet frem mange skikkelig gode fat som de har fått tappet. De har gjort ting på “gamlemåten”, blending er foretatt med avslutning på fat etter at de forskjellige whiskyene er blandet sammen, før det er blitt tappet på flaske, gjerne opp til ett år. Tynning med vann er gjort på tilsvarende måte, kun litt om gangen mens whiskyen ligger på […]
Daracha er veldig glade for, og stolte av at vi, sammen med Frode Harring & Co ved Terminus Whiskybar i Bergen, fikk være med å velge ut og kjøpe inn et helt fat med ekslusiv whisky, tappe det på flasker og presentere det som festivalwhisky for Whisky Meet 2013. Whiskyen er valgt etter en anbefaling fra Alex Bruce hos Adelphi Distillery. Dette fatet er et av de mange fat, fra mange destillerier, som blir tilbudt Adelphi og som har tilfredsstilt deres kvalitetskrav for å bli valgt ut, […]
av Svein Arne Frekhaug Å reise til Skottland for whisky-entusiaster er litt som en pilgrimsreise; man kommer veldig mye nærmere kilden. Noen sier at et destilleri er som alle andre, andre ser små, men viktige forskjeller som kan tenkes å påvirke sluttproduktet. Å reise i Skottland er allikevel mye mer enn det destilleri-tekniske. Opplevelsene og inntrykkene står i kø, fra torvduften en fuktig kveld i Dufftown til det enorme tønnerlageret hos den lokale bødkeren. Blant utallige åser renner små burns […]
Amrut Distilleries meldte på sin Fusion til konkurransen “The Ultimate Cocktail Challenge” i New York, og tok der førsteplassen i klassen klassiske cocktails som den beste whiskyen til drinken Rob Roy. Rob Roy 4 cl Amrut Fusion 2 cl Søt Vermouth 1 dash Angostura bitter Fyll et mikseglass med is og hell ingrediensene over, rør og sil over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med en appelsintvist.